Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Başkan Danışmanı Jared Kushner ile Doha’da bir araya geldi. Görüşmelerde İran ile yürütülen diplomatik süreç ve Lübnan’daki güvenlik durumu ele alındı.
Taraflar, İran ile varılan geçici mutabakatın uygulanması, bölgesel gerilimin azaltılması ve Hürmüz Boğazı’nda deniz taşımacılığının güvenli şekilde sürdürülmesi konularını değerlendirdi. Katar, bölgedeki diplomatik arabuluculuk rolünü sürdürerek taraflar arasında iletişim kanallarının açık tutulmasına destek verdi.
Görüşmelerde ayrıca İsrail-Lübnan hattındaki gelişmeler ve kalıcı ateşkes çabaları da gündeme geldi. ABD tarafı, Lübnan’ın güneyindeki güvenlik ortamının iyileştirilmesi için diplomatik girişimlerin devam ettiğini belirtirken, Katar insani yardımların artırılması ve siyasi istikrarın korunmasının önemine vurgu yaptı.
ABD ve İran heyetlerinin Doha’da dolaylı temaslarını sürdürmesi beklenirken, taraflar arasında doğrudan bir görüşme planlanmadığı ifade edildi. Diplomatik sürecin önümüzdeki günlerde teknik düzeyde devam etmesi ve bölgesel güvenlik başlıklarında yeni temasların gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi