Raziye ÇAKIR
Dışarıda ayazın kestiği, gri bulutların gökyüzünü kapladığı bir hava olabilir. Mevsim kışa dönmüş, rüzgar pencerelerimizi zorluyor olabilir. Ancak biz biliyoruz ki; bazı sabahlar güneş gökyüzünden değil, insanların birbirine olan bakışından doğar. Hava soğuk olabilir ama yüreğimizdeki o sönmeyen sıcaklık, “İyi ki varsın” dediğimiz değerli dostlarımıza, komşularımıza ve hiç tanımadığımız o güzel insanlara yeter de artar bile.
Bir Başkadır Bizim Hikayemiz
“Günaydın güzel yurdumun güzel insanları” demek, sadece bir selamlama değildir. Bu, aynı toprağın kederiyle dertlenen, aynı sevinciyle omuz omuza halay çeken bir halkın ortak nabız atışıdır. Bizim memleketimizin mayasında sevgi var, harcında ise bitmek bilmeyen bir umut…
Hepimiz zaman zaman yoruluyoruz. Hayatın koşturmacası, geçim derdi ya da dünyanın gürültüsü bazen kalbimizi daraltıyor. İşte tam o anlarda ihtiyacımız olan şey, o kadim duyguyu hatırlamak: Sevgi.
Umut, En Büyük Azığımız
Keşke her sabah uyandığımızda herkesi bir umut sarsa… Kalpler neşeyle coşsa ve o saf sevgiyle güneş her gün yeniden doğsa. Bu sadece bir temenni değil, aslında bir seçimdir. Yanımızdakine bir gülümseme borçlanmak, “nasılsın” sorusunu içtenlikle sormak, karanlığa bir mum yakmaktır.
Çünkü biliyoruz ki; paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir. Ve yine biliyoruz ki; bir elin sıcaklığı, bin kar tanesini eritmeye yeter.
Son Söz: Biz Bize Yeteriz
Bir başkadır benim memleketim; çünkü burada ekmek bölüşülür, acı paylaşılır, neşe çoğaltılır. Gönlü geniş, ruhu tok, “insan” kalabilmek için direnen herkese selam olsun.
Bugün yanınızdaki kişiye, uzun zamandır aramadığınız bir dostunuza ya da yolda karşılaştığınız birine “İyi ki varsın” demeyi ihmal etmeyin. O küçük cümle, en soğuk havada bile baharı getirecek kadar güçlüdür.

İran’ın Azerbaycan uçuşları ABD yaptırımları nedeniyle durduruldu
Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan askerleri ortak tatbikatta hedefleri vurdu
Erdoğan’dan enerji ve ticaret koridorlarında Türkiye vurgusu
Türkmenistan sanayide 15 yıllık yeni yol haritasını belirledi
Kazakistan’da yapay zekâ için bir aylık teknoloji maratonu başladı





