Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında batan yolcu gemisine ilişkin arama kurtarma çalışmalarında iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı 12’ye yükseldi.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, devam eden çalışmalar kapsamında iki kişinin daha naaşına ulaşıldığını açıkladı. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu.

Girne Limanı’ndan Taşucu’na gitmek üzere hareket ettikten kısa süre sonra su alarak batan gemide çok sayıda kişi kurtarılırken, kayıp kişilere ulaşılması için deniz ve hava unsurlarıyla çalışmalar devam ediyor.

Gemi 514 metre derinlikte

Kaza sonrası tamamen batan geminin yaklaşık 514 metre derinlikte bulunduğu bildirildi. Arama çalışmalarında Türkiye’nin de desteğiyle özel ekipman ve deniz araçları kullanılıyor.

Kaynak: AA

Yazar