Bulgaristan’da yeni parlamentonun ilk oturumu öncesinde milletvekilleri, Ulusal Meclis’e girişlerinde basına yaptıkları açıklamalarda beklentilerini ve önceliklerini dile getirdi.
Farklı siyasi partilerden vekiller, ülkenin uzun süredir yaşadığı siyasi istikrarsızlığın artık sona ermesi gerektiğini vurgularken, hızlı ve somut kararlar alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Özellikle hükümet kurma sürecinin gecikmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
Bazı milletvekilleri, yeni parlamentonun temel görevlerinden birinin 2026 yılı bütçesinin kabul edilmesi olduğunu belirtirken, ekonomik istikrarın sağlanmasının öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini dile getirdi.
Açıklamalarda ayrıca reform ihtiyacı öne çıkarken, yargı, ekonomi ve kamu yönetimi alanlarında atılacak adımların ülkenin geleceği açısından belirleyici olacağı ifade edildi.
Seçimlerin ardından oluşan yeni tabloda, 240 sandalyeli mecliste beş siyasi partinin temsil edildiği ve hükümet kurma sürecinin kritik bir aşamaya girdiği belirtiliyor.
Milletvekilleri, siyasi farklılıklara rağmen uzlaşı kültürünün güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, halkın beklentisinin “çalışan ve sonuç üreten bir parlamento” olduğunu ifade etti.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Karadağ AB Yolunda Kritik Eşiğe Yaklaştı: 14 Yıllık Süreçte Sona Doğru
Bulgaristan’da Nüfus Azalmaya Devam Ediyor: 2025’te 14 Bin Kişilik Düşüş
PP-DB İttifakında Bölünme: Parlamento İçinde İki Ayrı Grup Kuruluyor
Bulgaristan’da Parlamento Başkanlığına Mihaela Dotsova Seçildi
Bulgaristan Parlamentosu Açıldı: İlk Oturumu En Yaşlı Vekil Milanov Yönetti
Bulgaristan’da Yeni Parlamento Öncesi Mesajlar: “İstikrar, Hızlı Karar ve Reform” Vurgusu
Bulgaristan’dan İzmir’e Yeni Konsolosluk: Hasan Akgün Fahri Konsolos Olarak Atandı
26. Türk Dünyası Çocuk Şöleni İstanbul’da Düzenlenecek
Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti İlan Edildi