Bulgaristan’da yeni seçilen Bakanlar Kurulu, 52. Halk Meclisi’nde düzenlenen oturumda yemin ederek resmen görevine başladı. Başbakan olarak seçilen Rumen Radev liderliğindeki hükümet üyeleri, anayasa ve yasalar çerçevesinde halkın çıkarları doğrultusunda çalışacaklarına dair yemin etti.
Parlamentodaki törende Bulgaristan ve Avrupa Birliği marşları çalınırken, yeni hükümetin ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarına yönelik adımlar atması gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı İliyana Yotova tarafından hükümeti kurma görevi verilen Radev, kabine listesini parlamentoya sunmuş ve önerilen yapı milletvekilleri tarafından onaylanmıştı.
Yeni kabinenin dört başbakan yardımcısı ve 18 bakandan oluştuğu belirtilirken, önümüzdeki süreçte ekonomi yönetimi, kamu reformları, Avrupa Birliği ilişkileri ve toplumsal beklentilere yönelik politikaların ön planda olması bekleniyor.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Bulgaristan ve Romanya Anayasa Mahkemeleri Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
SOS Romania, Cumhurbaşkanının Görevden Alınması İçin Süreci Başlattı
NATO’nun Hibrit Tehditler Sempozyumu Ekim Ayında Bükreş’te Düzenlenecek
Kırgızistan ile Karadağ Turizm ve Ticari İş Birliğini Güçlendiriyor
Yunanistan’da Kamu Çalışanları 13 Mayıs’ta Ülke Genelinde Greve Gidiyor
Bulgaristan Parlamentosu Yeni Dönem Yasama Önceliklerini Belirledi