Bulgaristan Ulusal Meclisi, Başbakan adayı Rumen Radev tarafından sunulan yeni hükümet kabinesini yapılan oylama sonucunda kabul etti. Böylece ülkede yeni Bakanlar Kurulu resmen parlamentonun güvenoyunu alarak göreve başlamaya hak kazandı.
Parlamentoda yapılan oturumda Radev, Bulgaristan’ın uzun süredir devam eden siyasi istikrarsızlık sürecini geride bırakması gerektiğini vurgulayarak ekonomik kriz, yükselen fiyatlar, enerji sorunları ve reform ihtiyacının hükümetin öncelikli gündemleri arasında yer aldığını ifade etti.
Yeni hükümetin dört başbakan yardımcısı ve 18 bakandan oluştuğu belirtilirken, bazı bakanlıkların yeniden yapılandırılması da gündeme geldi. Özellikle ekonomi, inovasyon ve dijital dönüşüm alanlarında kurumsal düzenlemeler yapılması planlanıyor.
Nisan 2026 seçimlerinde büyük bir zafer elde eden Progressive Bulgaria hareketinin lideri olan Radev, parlamentoda çoğunluğu sağlayarak tek parti hükümeti kurma imkânı elde etmişti. Gözlemciler, yeni kabinenin Bulgaristan’daki uzun siyasi kriz döneminin sona ermesi açısından önemli bir eşik oluşturduğunu değerlendiriyor.
Kaynak: BTA
Fotoğraf: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi
Bulgaristan’da 2027 asgari ücretinde uzlaşma çıkmadı
Kapıkule’de yaz dönüşü yoğunluğu: Kapitan Andreevo’da rekor araç trafiği
Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova: Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplanması için gerekçe görmüyorum