Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Türk Dünyası Haftası” etkinlikleri başladı. TÜRKSOY’un katkılarıyla gerçekleştirilen program, Türk halklarının ortak tarihini, kültürel mirasını ve bilimsel iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Türk dünyasının farklı coğrafyalarından devlet temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar ve kültür insanlarını bir araya getiren etkinlikler kapsamında konferanslar, sergiler, konserler ve bilimsel toplantılar düzenleniyor. Program boyunca Türkoloji alanındaki tarihî birikimin değerlendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
1926 yılında Bakü’de gerçekleştirilen Birinci Türkoloji Kurultayı, Türk halkları arasında dil, kültür ve bilim alanlarında ortak çalışmaların temelini atan önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Kurultayın yüzüncü yılı münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikler, ortak tarihî hafızanın korunması ve Türk dünyası arasındaki kültürel bağların daha da güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Türk Dünyası Haftası kapsamında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, ortak kültürel değerlerin tanıtılması, akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve Türk halkları arasındaki dayanışmanın pekiştirilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: turksoy.org

Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan’da Başladı: Türkiye 30 Sporcu ile Minderde
Ankara’da Özbekistan Yatırım ve Kalkınma Konferansı Sona Erdi
Genç Türkologlar, Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. Yılında Türkistan’da Buluştu
TÜRKSOY Müzeler Birliğinin 2027 Dönem Başkanlığı Türkiye’ye Devredildi
Astana’da Küresel Tarım Zirvesi Düzenlendi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe’ye Müftü Atamalarına Tepki





