Bükreş’in programa dönüşü kısa vadede beklenmiyor
Romanya’nın ABD Vize Muafiyet Programı’na dahil olma sürecinin yakın zamanda tamamlanmasının zor olduğu değerlendiriliyor. ABD, Romanya’nın programa dahil edilmesine ilişkin önceki kararını Mayıs 2025’te geri çekmişti.
Romanya yeniden başvuru yapabilecek
ABD makamları, Romanya’nın gelecekte Vize Muafiyet Programı için yeniden başvurabileceğini belirtmişti. Program kapsamında yer alan ülkelerin vatandaşları, turistik veya ticari amaçlı 90 güne kadar seyahatlerde vize yerine elektronik seyahat izni kullanabiliyor.
Bükreş için süreç yeniden başlayacak
Romanya, 2025 başında programa dahil edilmesi kararı alınan ancak daha sonra bu karar geri çekilen ülkeler arasında yer aldı. Bu nedenle Bükreş’in ABD’ye vizesiz seyahat imkanına kavuşabilmesi için yeniden değerlendirme ve başvuru sürecinden geçmesi gerekiyor.
Kaynak: BTA

Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan’da Başladı: Türkiye 30 Sporcu ile Minderde
Ankara’da Özbekistan Yatırım ve Kalkınma Konferansı Sona Erdi
Genç Türkologlar, Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. Yılında Türkistan’da Buluştu
TÜRKSOY Müzeler Birliğinin 2027 Dönem Başkanlığı Türkiye’ye Devredildi
Astana’da Küresel Tarım Zirvesi Düzenlendi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe’ye Müftü Atamalarına Tepki




