Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği mülakatta, Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “çoktan 3. Dünya Savaşı’nı başlattığını” söyledi. Zelenski, bu açıklamayı, savaşın dördüncü yılı yaklaşırken yaptı ve çatışmanın sadece iki ülke arasındaki bir savaş olmaktan öte küresel bir tehdit haline geldiğini vurguladı.
Zelenski, mülakatta “Savaşın çoktan başladığını düşünüyorum. Soru Putin’in ne kadar toprak ele geçirebileceği ve bunu nasıl durduracağımızdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca Rusya’nın sadece Ukrayna’yı değil, farklı yaşam biçimlerini de dünyaya dayatmayı hedeflediğini öne sürdü.
Cumhurbaşkanı, olası bir ateşkes kapsamında Rusya’ya stratejik toprakların bırakılmasını kabul etmeyeceğini söyledi ve bunun Ukrayna için zayıflama anlamına geleceğini belirtti. Uzun vadeli ABD güvenlik garantilerine olan ihtiyacı vurguladı.
Zelenski, tüm işgal altındaki toprakların geri alınmasının nihai hedef olduğunu, ancak bunun insan kaybı açısından yüksek bir bedeli olacağını da dile getirdi.
Bu açıklama, uluslararası arenada gerilimi artıran bir dönemde geldi ve Ukrayna savaşının kapsamı ve etkileri konusunda yeni bir tartışma başlattı.
Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)
Fotoğraf: TRT

Karakalpaklar: Bozkırın, Suyun ve Hafızanın Halkı
Bir Ziyaretten Fazlası: Hafızaya, Kültüre ve Vefaya Açılan Kapı
Bulgaristan seçim analizi
Bulgaristan’da Sandık Siyasi Krizi Aştı: Radev Dönemi Başlıyor
Çanakkale Kara Muharebeleri: Stratejik Derinlik, Operatif Dönüşüm ve Komuta İnisiyatifi
България избра стабилността: Води ли Румен Радев страната към „президентски стил“ управление?
Cepheden Bir Babanın Sesi
Bir Annenin Gözünden Çanakkale