Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türk mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen “Türk Dünyası Mutfağı MEB 2. Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışması” İstanbul’da başladı.
Yarışma, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Etkinlik, Türkiye’den ve Türk dünyasından genç şef adaylarını bir araya getirerek kültürel mutfak mirasının tanıtılmasını hedefliyor.
Organizasyonda Türkiye’nin farklı gastronomi bölgelerini temsil eden öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Makedonya, KKTC ve diğer ülkelerden katılımcılar da yer alıyor. Yarışma kapsamında hem ulusal hem de uluslararası kategorilerde çeşitli yemek sunumları ve değerlendirmeler yapılıyor.
Etkinlik boyunca öğrenciler yalnızca yarışmakla kalmıyor, aynı zamanda canlı mutfak uygulamaları ve yöresel lezzet tanıtımlarıyla Türk dünyasının zengin gastronomi kültürünü de sergiliyor. Final ve ödül töreninin ise ilerleyen günlerde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Genel olarak yarışma, Türk dünyası ülkeleri arasında kültürel etkileşimi artırmayı ve gastronomi alanında mesleki eğitimi güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir organizasyon olarak öne çıkıyor.
Kaynak: MEB

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





