ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılar ve devam eden çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Tahran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Fox News’e verdiği röportajda konuşan Trump, İran’ın ABD ve İsrail’in saldırılarına Körfez ülkelerine yönelik misillemelerle karşılık vermesinin kendisi dahil birçok kişiyi şaşırttığını belirtti. Trump, “İran nükleer silaha sahip olmayacak” sözünü yineledi.
İran’ın nükleer silaha sahip olması halinde bunu kullanabileceğini savunan Trump, böyle bir durumun Orta Doğu, İsrail, Avrupa ve ABD açısından ciddi bir tehdit oluşturacağını öne sürdü.
ABD Başkanı ayrıca, ABD’nin İran’a yönelik deniz ablukası ve ekonomik baskılarının sonuç verdiğini ifade etti. Trump, İran ekonomisinin ve devlet yapısının giderek zayıfladığını savunarak Tahran üzerindeki baskının sürdürüleceği mesajını verdi.
Trump, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde, Washington’ın İran’ın nükleer kapasitesine yönelik tutumunda değişiklik olmayacağını bir kez daha vurguladı.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

ABD ile İran arasındaki çatışmada karşılıklı saldırılar sürüyor