Akdeniz ülkeleriyle ortak çözüm hedefi
Türkiye, Antalya’da düzenlenecek COP31 kapsamında güvenlik alanında öne çıkardığı “bölgesel sahiplenme” anlayışını iklim değişikliğiyle mücadeleye taşımayı hedefliyor.
Türkiye ile Akdeniz İçin Birlik tarafından düzenlenen Antalya Akdeniz İklim Diyaloğu toplantısında, Akdeniz havzasının iklim sorunları ve bölgesel iş birliği imkanları ele alındı.
Somut projeler geliştirilecek
Türkiye’nin Amman Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Akdeniz ülkeleriyle yapılan istişarelerin sonuçlarının bir araya getirilerek bölgenin iklim sorunlarına yönelik uygulanabilir projelere dönüştürülmesi hedeflendi.
Türkiye’nin COP31 dönem başkanlığı kapsamında uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi ve iklim mücadelesinde söylemlerin ötesine geçerek sahada somut sonuçlar ortaya koymayı amaçladığı belirtildi.
COP31 Antalya’da düzenlenecek
Antalya, 9-20 Kasım tarihlerinde COP31’e ev sahipliği yapacak. Türkiye, konferansı ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede somut adımlar atmasını sağlayacak bir “uygulama COP’u” olarak gerçekleştirmeyi planlıyor.
Kaynak: AA

TDT Gençlik ve Spor Bakanları 10. Toplantısı Bişkek’te Düzenlendi
Türkmenistan’da Uluslararası Enerji Zirvesi: Türkmen Gazında Türkiye ve Avrupa Hedefi
Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te Başladı
Türk Dünyasının Kadınları Üsküp’te Buluştu
Kazakistan Ordusunda Kapsamlı Reform Süreci Başlıyor




