3-6 yaş grubundaki öğrenciler ders başı yaptı
Türkiye Maarif Vakfının Bulgaristan’daki ilk eğitim kurumu olan Sofya Maarif Özel Anaokulunda 2026-2027 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni dönemde 3-6 yaş grubundaki çocuklar eğitimlerine devam edecek.
Çocuklar üç dilde eğitim alıyor
Anaokulunda Bulgarca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde eğitim veriliyor. Çok dilli eğitim modeliyle çocukların erken yaşta farklı dillerle tanışması ve eğitim süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Büyükelçi Uyanık’tan okula ziyaret
Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık ve büyükelçilik müşavirleri, yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla anaokulunu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Uyanık ve beraberindeki heyet, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Sofya’daki Maarif Özel Anaokulu, Türkiye Maarif Vakfının Bulgaristan’da kurduğu ilk eğitim kurumu olma özelliğini taşıyor.
Kaynak: kırcaalihaber
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Atina’da kamu çalışanlarından anayasa değişikliği protestosu
Hırvatistan savunma kapasitesini ABD sistemleriyle genişletiyor
Romanya’da hükümet arayışı için partiler Cumhurbaşkanlığına çağrılıyor
Kosova’daki savaş suçları kararları Arnavutluk’ta tepkiyle karşılandı