Yaz tatili nedeniyle Avrupa’dan Türkiye’ye kara yoluyla gelen gurbetçilerin oluşturduğu yoğunluk, Sırbistan-Bulgaristan güzergâhında etkisini sürdürüyor. Özellikle Sırbistan çıkışı ile Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye uzanan ana ulaşım koridorunda sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşuyor.
Bulgaristan Sınır Polisi’nin verilerine göre, Türkiye yönüne seyahat eden araç sayısındaki artış nedeniyle Kapitan Andreevo Sınır Kapısı başta olmak üzere bazı noktalarda bekleme süreleri uzadı. Yetkililer, yoğunluğun özellikle hafta sonlarında ve akşam saatlerinde daha da arttığını belirtiyor.
Sürücülere, yolculuğa çıkmadan önce sınır kapılarındaki güncel trafik durumunu takip etmeleri, uzun bekleme sürelerine karşı hazırlıklı olmaları ve mümkün olduğunca yoğun saatlerden kaçınmaları tavsiye edildi.
Yetkililer, yaz sezonunun devam etmesi nedeniyle Sırbistan’dan Türkiye istikametine yönelik araç trafiğindeki yoğunluğun önümüzdeki günlerde de süreceğini, sınır geçişlerinin hızlandırılması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğini bildirdi.
Kaynak: Kırcaalihaber
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Türk Dünyası, Azerbaycan’daki Yayla Festivali’nde Buluştu