Seçim tarihi kesinleşti
Sırbistan’da aylardır gündemde olan erken parlamento seçimlerinin 25 Ekim 2026’da yapılacağı bildirildi. Seçim tarihi, daha önce 18 veya 25 Ekim olarak açıklanmıştı.
Vučić sandık mesajı verdi
Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, seçimlerde kurucularından olduğu Sırp İlerleme Partisi’nin (SNS) parlamentoda çoğunluğu elde etmek için yarışacağını belirtti. Vučić, seçim sonucunun halkın iradesiyle belirleneceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı seçimi de gündemde
Erken parlamento seçiminin ardından cumhurbaşkanlığı seçiminin de öne alınması bekleniyor. İkinci görev döneminin 2027’de sona ermesi planlanan Vučić, anayasal dönem sınırı nedeniyle yeniden cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Daha önce başbakanlık için aday olabileceğini açıklayan Vučić’in siyasi geleceği, seçimlerin ardından Sırbistan’daki gündemin önemli başlıklarından biri olacak.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Sırbistan’da erken parlamento seçimleri 25 Ekim’de yapılacak
Romanya, Rusya’nın Bükreş Büyükelçisini çağıracak
Bulgaristan ve Sırbistan sınır bölgesindeki KOBİ’ler için iş birliğini artıracak
Costa: Yeni AB mali çerçevesi çalışmalarına devam edilmeli