Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, NATO Parlamenter Asamblesi kapsamında Türkiye’de bulunan parlamenterlere Baykar Milli Teknoloji Merkezi’nde sunum yaparak, Türkiye’nin savunma sanayisindeki teknolojik gelişmeleri ve insansız savaş uçağı KIZILELMA projesini tanıttı. Ziyarette Baykar’ın geliştirdiği milli savunma sistemleri ve yenilikçi projeler hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Sunumunda muharebe havacılığının geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, dünyada yaklaşık 15 bin savaş uçağı bulunduğunu belirterek, insansız savaş uçaklarının önümüzdeki yaklaşık 30 yıl içinde bu platformların yerini alacağını ve bunun havacılık tarihinde büyük bir dönüşüm anlamına geleceğini ifade etti.
Bayraktar, yapay zekâ destekli, yüksek manevra kabiliyetine sahip ve farklı görevleri yerine getirebilecek şekilde geliştirilen KIZILELMA‘nın, geleceğin hava muharebe konseptlerine uygun olarak tasarlandığını vurguladı. Program kapsamında NATO parlamenterleri, Baykar’ın geliştirdiği insansız hava araçları ile üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini de yerinde inceleme fırsatı buldu.
Ziyaretin, Türkiye’nin savunma sanayisinde ulaştığı teknolojik seviyenin uluslararası platformda tanıtılması ve müttefik ülkelerle savunma alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendirildi.
Kaynak: AA

Türk Dünyası Arabuluculuk Konvansiyonu Ankara’da Gerçekleştirildi
Bulgaristan Dışişleri Bakanı Petrova, Kiev’de Enerji İş Birliğini Görüşecek
Bulgaristan İçişleri Bakanı Demerciev, Marco Rubio’nun Davetiyle ABD’ye Gitti
AK Raporu: Bulgaristan’ın Nüfusu Kalıcı Olarak Azalıyor
Bulgaristan Başbakanı Radev: “Hükümet Bütçe Açığını Azaltmak İçin Çalışıyor”
Bulgaristan, Ukrayna’ya Destek Veren Gönüllüler Koalisyonu’na Katılmayacak
BU MİLLET ESİR OLMAZ!
15 TEMMUZ:BİR DARBE GİRİŞİMİNDEN DAHA FAZLASI