Dan, Guterres ile New York’ta görüştü
Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres ile New York’ta bir araya geldi. Görüşme, Dan’ın 81. BM Genel Kurulu kapsamındaki temasları çerçevesinde gerçekleştirildi.
BM’nin güçlendirilmesine destek
Dan, Guterres’e dünya genelindeki çatışmalara barışçıl çözümler bulunması yönündeki çalışmalarından dolayı Romanya’nın teşekkürlerini iletti. Romanya’nın etkili çok taraflılığa, BM80 reform girişimine ve Gelecek Paktı’na güçlü destek vermeyi sürdüreceğini belirtti.
Ukrayna savaşı da gündemde
Görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşının insani, ekonomik ve küresel gıda güvenliği üzerindeki etkileri de ele alındı. Dan, Guterres’in bu alanlardaki etkilerin azaltılmasına yönelik çabalarına teşekkür etti.
Dan’ın New York programı 20-23 Eylül tarihleri arasında devam edecek. Romanya Cumhurbaşkanı’nın 81. Genel Kurulun üst düzey haftasında ülkesinin ulusal konuşmasını 23 Eylül’de yapması planlanıyor.
Kaynak: BTA

TİKA’dan Kazakistan’daki Ahıska Türklerinin Genç Yeteneklerine Destek
CICA’nın 7. Zirvesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Ev Sahipliğinde Başladı
Dijital İpek Yolu Forumu, 39 Ülkeden Bakanları Ve Sektör Liderlerini Astana’da Buluşturdu
Azerbaycan’ın Millî Kıyafetleri Kars’ta Sergilendi
Aşkabat’ta Üç Yeni Tıp Merkezi Hizmete Açıldı




