Pakistan hükümeti, ordusunun Afganistan’ın başkenti Kabûl ile Kandehar kentindeki hedeflere hava saldırısı düzenlediğini resmen duyurdu. Bu askeri eylem, Pakistan’ın Afganistan tarafının sınırda bulunan askeri üslerine saldırdığı iddialarına yanıt olarak gerçekleştirildi.

Pakistan Bilgi Bakanı Attaullah Tarar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıların “Afgan Taliban’a ait hedeflere” yönelik olduğunu, Kabûl, Kandehar ve doğudaki Paktia bölgesindeki hedeflerin vurulduğunu belirtti. Hükûmet sözcüleri ayrıca saldırılarda Taliban örgütüne ait birçok askeri noktanın yok edildiğini ve Taliban güçlerinden önemli sayıda kişinin etkisiz hâle getirildiğini iddia etti.

Bu gelişme, her iki ülke arasındaki sınır çatışmalarının yeni bir döneme girdiğinin işareti olarak değerlendiriliyor ve Pakistan Savunma Bakanı’nın “sabır taştı, artık açık savaş var” ifadeleriyle gerginliğin yüksek düzeye çıktığına işaret ediyor.

Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)

Fotoğraf: SETA

Yazar