Macaristan’ın Kondoroş kentinde, Özbekistan’ın TÜRKSOY dönem koordinatörlüğü kapsamında düzenlenen ve İpek Yolu kültürel mirasını odağına alan bir fotoğraf sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Macar fotoğraf sanatçısı Ujvári Sándor’un objektifinden yansıyan eserler, Orta Asya’nın gündelik yaşamı ve mimari dokusunu Avrupa izleyicisiyle buluşturmayı amaçlıyor.
Fehérliliom Halk Okulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Özbekistan’ın Macaristan’daki diplomatik temsilcileri ve Macaristan Ulusal Parlamentosu temsilcileri başta olmak üzere çeşitli kültür ve sanat çevrelerinden isimler katıldı. Etkinlik, Türk dünyası ile Avrupa arasında kültürel etkileşimi artırmayı hedefleyen bir kültürel diplomasi faaliyeti olarak değerlendirildi.
Sergide, İpek Yolu güzergâhındaki şehir yaşamı, mimari estetik ve toplumsal sahneler modern fotoğraf diliyle sunuluyor. Organizasyonun, Türk dünyasının kültürel mirasını uluslararası platformda görünür kılma çabalarının bir parçası olduğu vurgulandı.
Kondoroş’ta düzenlenen sergi, 14 Şubat 2026 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.
Kaynak: trtavaz
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Birleşmiş Milletler’in Meşruiyet Krizi ve Çok Kutuplu Dünya Düzeninin Yükselişi: Küresel Yönetişimin Geleceği Üzerine Stratejik Bir Değerlendirme
A Milli Takım Dünya Basınında: “En İyi Kadro Türkiye’de”
Rubio: Trump Türkiye’deki NATO Zirvesine Katılacak
Batı Balkan Ülkelerinin AB Üyeliği Gerçek Kriterlere Dayanmalı
Romanya Kıyılarındaki Kısıtlamalar, Patlama Sonrası Kaldırılıyor
Silistre’nin Ruyno Köyünde Türk Folklor Festivali Düzenlenecek
Filistin Topraklarını Gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da Filistinlilere ve Mülklerine Saldırdı