Türk ve Özbek askerleri Azerbaycan’a ulaştı
Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan silahlı kuvvetlerinin katılımıyla düzenlenecek “Birliğin Gücü-2026” ortak askeri tatbikatı için hazırlıklar sürüyor. Özbekistan askeri personeli ile Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı personel ve hava unsurları tatbikata katılmak üzere Azerbaycan’a ulaştı.
Tatbikat üç farklı bölgede gerçekleştirilecek
Üç aşamalı olarak planlanan tatbikat; Karabağ Ekonomik Bölgesi’ndeki Kızılkaya Eğitim Merkezi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Karabağlar Eğitim Merkezi ve Hazar Denizi’ndeki Büyük Zire eğitim bölgesinde gerçekleştirilecek. Tatbikatta kara unsurlarının yanı sıra deniz ve hava araçları ile insansız hava araçlarının da kullanılması planlanıyor.
Müşterek operasyon kabiliyetleri geliştirilecek
Millî Savunma Bakanlığına göre 21 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikatın amaçları arasında hibrit tehditlerle mücadele, ortak operasyonların planlanması ve yürütülmesi bulunuyor. Tatbikat kapsamında ayrıca birlikler arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi, eğitim prosedürlerinin standartlaştırılması ve muharebe kabiliyetlerinin artırılması hedefleniyor.
Kaynak: TRT Avaz

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





