Sandıklar üç gün boyunca açık kalacak
Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması için 9. dönem milletvekili seçimlerinde oy verme işlemi 17 Eylül’de başlayacak. Beş yılda bir düzenlenen seçimlerde sandıklar 20 Eylül saat 20.00’ye kadar açık kalacak. Yaklaşık 111 milyon seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor.
450 sandalye için 10 parti yarışacak
Seçimlerde Devlet Dumasındaki 450 sandalye için 10 siyasi parti yarışacak. Parlamentoda temsil edilen Birleşik Rusya, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Adil Rusya ve Yeni İnsanlar’ın yanı sıra beş parlamento dışı parti de seçimlere katılacak. Milletvekillerinin 225’i parti listelerinden, 225’i ise tek üyeli seçim bölgelerinden seçilecek.
Savaş koşulları seçim güvenliğini gündeme taşıyor
Ukrayna ile savaşın devam ettiği dönemde gerçekleştirilen seçimlerde güvenlik başlıkları öne çıkıyor. Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde de seçim düzenlenecek. Rusya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatını seçimleri gözlemlemek üzere davet etmezken, yaklaşık 55 ülkeden yabancı gözlemcinin süreci takip etmesi bekleniyor.
Kaynak: AA

БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СПАСЕНА НЕ ОТ ДИПЛОМИТЕ, А ОТ ЗДРАВИЯ РАЗУМ НА НАРОДА!
ANKA, yurt dışında ilk kez Kazakistan’da üretilecek
Türk devletlerinden uzayda ortak işbirliği hedefi
Rusya’nın TDT’ye gözlemci üye olarak katılması önerisi tartışılıyor




