İran makamları, savaş sırasında düşen iki İran savaş uçağında bulunan 4 pilottan 3’ünün Katar tarafından esir alındığını açıkladı. İranlı yetkililerin açıklamasına göre, pilotların yakalanması savaş sürecinde yaşanan dikkat çekici gelişmelerden biri olarak kayda geçti.
Açıklamada, savaş sırasında İran’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğü, uçaklarda bulunan toplam dört pilottan üçünün Katar tarafından ele geçirildiği belirtildi. Pilotların akıbeti ve hangi koşullarda yakalandıklarına ilişkin ayrıntılar ise paylaşılmadı.
Gelişme, İran ile Katar arasındaki ilişkiler ve Körfez güvenliği açısından da dikkat çekici bir iddia olarak değerlendiriliyor. Tahran’ın bölgedeki askeri faaliyetleri ile Körfez ülkelerinin güvenlik politikaları arasındaki gerilim, söz konusu olayla birlikte yeniden gündeme geldi.
Kaynak: AA

Millî Savunma Bakanı Güler ve TSK Komuta Kademesi Azerbaycan’da
Aliyev, ADEX 2026’da Türk Savunma Sanayisi Stantlarını Ziyaret Etti
Moskova’da Türk Kültürünü Yansıtan Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Türkmenistan’da Ahalteke Atçılığı İçin Modern Kompleks Hizmete Açıldı
Türkmenistan Yatırım Forumu Aşkabat’ta başladı
Özbekistan’da Öğretmenler Günü kutlanıyor
Türk dünyasının edebiyatçıları Talas’ta buluşacak




