PARİS – Fransa Danıştayı, Paris’te 31 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Sarı Yelekliler eyleminin güzergâhına ilişkin kararını verdi. Danıştay, sendikaların talep ettiği Bastille ve Nation meydanları arasındaki yürüyüş rotasına izin veren alt mahkeme kararını bozarak hükümetin belirlediği alternatif güzergâhı onayladı.
Yerel basında yer alan haberlere göre, Danıştay, yürüyüşün Paris’in tarihi Bastille ve Nation meydanları arasında yapılmasına ilişkin kararı iptal etti. Böylece eylemin, çevre yolu güzergâhına yakın olan Bagnolet Kapısı ile Charenton Kapısı arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
Güzergâh tartışması yargıya taşınmıştı
Paris Emniyet Müdürlüğünün belirlediği güzergâha sendikalar ve eylem organizatörleri itiraz etmiş, konu yargıya taşınmıştı. İdare mahkemesi, 30 Ekim’de Bastille-Nation güzergâhına izin vermişti. İçişleri Bakanlığının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Danıştay ise alt mahkemenin kararını bozarak emniyet birimlerinin önerdiği rotayı yeniden yürürlüğe koydu.
Paris’te 17 Ekim’de düzenlenen Sarı Yelekliler eyleminde de yürüyüş güzergâhı tartışmalara neden olmuştu. Söz konusu eylem, Porte d’Italie ile Porte de Vincennes arasındaki hatta gerçekleştirilmişti.
Ülke genelinde 70 bin güvenlik görevlisi görev yapacak
Sarı Yelekliler, 17 ve 24 Ekim’deki gösterilerin ardından 31 Ekim’de de hayat pahalılığına ve yüksek akaryakıt fiyatlarına karşı yeniden sokağa çıkmaya hazırlanıyor.
Eylemler nedeniyle Fransa genelinde yaklaşık 70 bin polis ve jandarmanın görevlendirilmesi bekleniyor. Yetkililer, gösteriler sırasında kamu düzeninin korunması ve olası şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı.
Kaynak: AA

Yunanistan’ın FDI fırkateyn programı donanmaya yeni kabiliyetler kazandırıyor
Sırbistan Organize Suçlar Savcılığı’ndan af kararlarına ilişkin acil belge talebi
Zagreb’de İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Romanlar için gezici anıt hazırlanıyor
Karadağ’da kadın girişimcilerin sayısı artıyor




