Türkiye’nin Edirne Valiliği tarafından kurulan Balkan Ülkeleri Edirne Platformu çerçevesinde, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bir iftar programı gerçekleştirildi. Etkinlik, Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği ile Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti Başmüftülüğü’nün ortak organizasyonuyla bir otelde düzenlendi ve iki ülkeden çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, 2024’ten beri Balkanlar’da ramazan vesilesiyle soydaşlar ve dindaşlarla bir araya gelme geleneğini sürdürdüklerini belirtti. Sezer, ramazanın kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini vurguladı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık da konuşmasında bu tür buluşmaların kültürler ve toplumlar arası dayanışma için büyük önem taşıdığını ifade etti. Başmüftü Mustafa Aliş Haci ise ramazanın birleştirici etkisine dikkat çekti ve iftar sofralarının paylaşma değerini hatırlattı.

Etkinlik, geleneksel sema gösterisi ile son buldu. Ayrıca platform tarafından Üsküp, Prizren, Elbasan, İskeçe ve Gümülcine gibi Balkan şehirlerinde de benzer buluşmalar yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Kırcaalihaber

Yazar