Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla bugün Kazakistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Ziyaret kapsamında Yılmaz’ın başkent Astana’da düzenlenecek Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına katılması ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.
Programın ikinci gününde Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüşecek olan Yılmaz, Kazakistan-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu 14. Dönem Toplantısı ve imza törenine iştirak edecek. Bu toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi ve yeni anlaşmaların ele alınması bekleniyor.
Yılmaz’ın ayrıca Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edilmesi ve çeşitli temaslarda bulunması öngörülüyor. Program kapsamında yuvarlak masa toplantısına katılması, Kazakistan Ulusal Müzesi ile yapay zekâ alanında faaliyet gösteren uluslararası merkezleri ziyaret etmesi de planlanıyor.
Ziyaretin, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ve ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Fidan: Ankara’daki NATO Zirvesi Tarihi Bir Dönüm Noktası Olabilir
Erzincan Kemah’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Buhara’da Kritik Zirve: Özbekistan ve Kazakistan Stratejik Ortaklığı Derinleştiriyor
Türk Devletleri Siber Güvenlikte Güç Birliği Yolunda
Истината в сянката на анкетите: Народът или системата ще реши?
Genç Yazar Duru Melek Okurlarıyla Buluştu