Bulgaristan ile Türkiye, Ukrayna ve İran’daki savaşların yarattığı güvenlik ortamı çerçevesinde savunma alanındaki iş birliğini güçlendirme imkanlarını değerlendirdi. Konu, Bulgaristan geçici Başbakanı Andrey GYurov ile Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık arasında gerçekleştirilen görüşmede ele alındı.
Görüşmede Gurov, Türkiye’nin Bulgaristan için yalnızca bir komşu değil, aynı zamanda NATO müttefiki ve önemli bir stratejik ortak olduğunu vurguladı. İki ülkenin özellikle bölgesel güvenliğin sağlanması konusunda uzun süredir güçlü bir iş birliği yürüttüğü ifade edildi.
Taraflar ayrıca sınır güvenliği, düzensiz göç ve terörle mücadele gibi iki ülkeyi doğrudan ilgilendiren ortak riskler üzerinde de durdu. Büyükelçi Uyanık ise Bulgaristan’ın Türk yatırımcılar için cazip bir ülke olmaya devam ettiğini ve çeşitli sektörlerde yatırım fırsatlarının bulunduğunu dile getirdi.
Başbakan GYurov, Bulgaristan’ın iki ülke arasındaki sınır kapılarının modernizasyonunu desteklediğini belirterek, yeni bir terminalin inşa edilmesinin dünyanın en yoğun ikinci kara sınır kapılarından biri olan Bulgaristan–Türkiye sınırındaki geçişleri önemli ölçüde kolaylaştıracağını söyledi.
Kaynak: BTA
Fotoğraf: Yeşilyurt Gazetesi
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

BULTÜRK Derneği Tarafından “Türk Dünyasında Soykırımlar” Kitabının Tanıtımı ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi
Karadeniz’in Yeniden Küresel Rekabet Alanına Dönüşmesi ve Türk Dünyasına Jeopolitik Yansımaları
Sürgün Mağdurlarına Destek ve Soykırımla Bağlantılı Göçler Uluslararası Konferansı Gerçekleştirildi
Bir Milleti Yıkan Cehalet Değil, Aydın İhanetidir
Türk Adı: Hareketin, Göçün ve Medeniyet Yürüyüşünün Hikâyesi
Gökyüzünde Yazılan Yeni Güç: Türkiye’nin Dron Çağı