Sali Berisha, Demokratik Parti’nin lideri olarak 28 Şubat’ta ülke çapında yeni bir hükümet karşıtı protesto düzenleneceğini duyurdu. Berisha, önceki protestonun “barışçıl ayaklanmanın önemli bir zaferi” olduğunu belirterek partisinin ve destekçilerinin daha geniş katılımla eyleme katılmasını istedi.

Berisha ve muhalefet, mevcut hükümeti eleştirerek başta Başbakan Edi Rama olmak üzere yönetimin istifasını talep ediyor ve teknik hükümet kurulmasını istiyorlar. Bu protestolar, muhalefetin geçen hafta gerçekleştirilen gösterinin dördüncüsünün ardından geliyor.

Geçen protestoda çeşitli olaylar yaşandı ve onlarca kişi ile muhalefet milletvekili hakkında soruşturma başlatıldı. Muhalifler, hükümetin yolsuzluk ve seçim manipülasyonu iddialarıyla karşı karşıya olduğunu ve protestoların demokratik talepler için sürdürülmesi gerektiğini savunuyorlar.

Bu gelişmeler, ülkede artan siyasi gerginliğin ve bazı uluslararası gözlemcilerin demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusundaki kaygılarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)

Fotoğraf: AlbanianTimes

Yazar