Su tankerleri açığı tam olarak karşılayamıyor
Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi’nde İsrail su şebekesine bağlı yaklaşık 1 milyon Filistinlinin ikinci gündür azalan su tedarikinden etkilendiğini açıkladı. BM Sözcüsü Stéphane Dujarric, insani durumdan ciddi endişe duyduklarını belirtti.
Su ihtiyacı tankerlerle karşılanmaya çalışılıyor
Dujarric, diğer kaynaklardan tankerlerle yapılan su dağıtımının yaşanan eksikliği yalnızca kısmen giderebildiğini söyledi. Gazze’de temiz ve güvenilir suya erişimde yaşanan sorunların insani koşulları daha da ağırlaştırdığı vurgulandı.
Batı Şeria’da da durumdan endişe duyuluyor
BM ayrıca Batı Şeria’daki gelişmeleri de yakından takip ediyor. Dujarric, El Halil bölgesindeki Hirbet et-Tabban yerleşiminin İsrail güçleri tarafından tamamen yıkıldığına ilişkin haberlerden endişe duyduklarını belirtti. Bölgede son iki yılda çok sayıda yasa dışı yerleşim karakolunun kurulduğu ve yerleşimcilerin şiddetinin Filistinlilerin bölgeden ayrılması yönündeki baskıyı artırdığı ifade edildi.
Kaynak: AA

Üsküp’ün Türkçe Eğitim Çınarı Tefeyyüz İlköğretim Okulu 142 Yaşında
Azerbaycan Genelkurmay Başkanı, NATO Heyetini Kabul Etti
Bişkek Arena Dünya Yıldızlarını Ağırlıyor: Shakira Kırgızistan’da Sahne Alacak
Azerbaycan-BAE Arasında “Şahin Buluşması-2026” Tatbikatı Gerçekleştirildi
Moskova’da “3+3 Platformu” Toplantısı: Güney Kafkasya’da Enerji İş Birliği Masaya Yatırıldı
Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hazırlıklarına Başladı




