2026 FIFA Dünya Kupası, Perşembe günü oynanacak açılış maçlarıyla resmen başlıyor. Turnuva, futbol dünyasının en büyük organizasyonu olarak ABD, Meksika ve Kanada’nın ortak ev sahipliğinde düzenleniyor.
FIFA tarafından organize edilen ve 48 takımın mücadele edeceği turnuva, tarihinde ilk kez üç ülkenin ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Turnuva boyunca 16 farklı şehirde toplam 104 maç oynanacak ve futbolseverler bir ayı aşkın süre boyunca yoğun bir futbol maratonunu takip edecek.
Açılış karşılaşmasının Meksika’da oynanacağı turnuvada, ev sahibi ülkelerden Meksika, ABD ve Kanada doğrudan katılım hakkı elde ederken; birçok ülke de kıtalararası eleme sürecini geçerek turnuvada yer alma hakkı kazandı. Turnuvanın finali ise 19 Temmuz’da ABD’nin New Jersey eyaletindeki MetLife Stadyumu’nda oynanacak.
Yeni formatla birlikte genişleyen Dünya Kupası, daha fazla takımın katılımıyla rekabetin arttığı ve küresel futbolun daha geniş bir coğrafyaya yayıldığı bir turnuva olarak dikkat çekiyor. Futbolseverler, açılış maçlarıyla birlikte uzun soluklu futbol şölenine tanıklık edecek.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Genç Milli Yelkenci Parla Kabasakal Dünya Şampiyonluğunun Ardından Avrupa Zirvesini Hedefliyor
Ukrayna’da Yolcu Trenine İHA Saldırısı: Makinist ve Yardımcısı Hayatını Kaybetti
Türkiye’nin Ay Görevi İçin Tarih Netleşti: Milli Ay Aracı 2027’de Uzaya Gönderilecek
İran’dan Hürmüz Boğazı İçin Yeni Uyarı: ABD ve İsrail Gemilerine Geçiş Yok
Trakya Üniversitesi Heyetinden Kırcaali’de Ömer Lütfi Kültür Derneği’ne Ziyaret
Bulgaristan Enerji Depolamada Küresel Ligde: Batarya Kapasitesi 8,6 GWh’ye Ulaştı
Bulgaristan’dan İstanbul’da Turizm Atağı: Türk Turistler İçin Tanıtım Kampanyası
Tuna’daki Su Seviyesi Feribot Ulaşımını Vurdu: Bulgaristan-Romanya Hatlarında Seferler Durdu
Trakya’da Yeni Lojistik Hamlesi: Türkiye-Bulgaristan Ticaretine Yeni Kapı