Girişim komitesi oluşturuluyor
Bulgaristan’da 25 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı İliyana Yotova ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayı BTA Genel Müdürü Kiril Valchev’i destekleyecek girişim komitesinin oluşturulmasına başlandı.
Tanınmış isimlerden destek
Girişim komitesinde eski Halk Meclisi Başkanı Vejdi Raşidov, eski Başbakan Yardımcısı Krasimir Karakaçanov ve Bulgaristan Ritmik Jimnastik Federasyonu Başkanı İliyana Raeva yer alıyor.
Komiteye ayrıca Bulgaristan Antarktika Enstitüsü Başkanı Prof. Hristo Pimpirev, arkeolog Prof. Nikolay Ovcharov, sanatçı Lili İvanova ve eski milli voleybolcu Vladimir Nikolov gibi tanınmış isimler destek veriyor.
“Birleştirici olabilir”
Ritmik Jimnastik Federasyonu Başkanı İliyana Raeva, Yotova’nın dengeli ve birleştirici bir cumhurbaşkanı olabileceğini, gerektiğinde ise cesur ve tavizsiz davranabileceğini ifade etti.
Yotova, Rumen Radev’in iki döneminde cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini yürütmüş, Radev’in istifasının ardından 23 Ocak 2026’da cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmişti.
Kaynak: bnrnews.bg

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





