Sırbistan’ın yeni Moskova Büyükelçisi, ülkenin eski Askeri İstihbarat Ajansı Başkanı Dragan Vladisavljević oldu.
Sırbistan’ın eski Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić tarafından 25 Eylül’de atanan Vladisavljević, Moskova’da Momčilo Babić’in yerine görev yapacak. Babić’in görevine daha önce son verildiği bildirildi.
Askeri istihbarattan diplomasiye
Dragan Vladisavljević, Sırbistan Askeri İstihbarat Ajansı’nda 2004 yılında göreve başladı. 2009’da kurumun başkan yardımcılığına getirilen Vladisavljević, 2012 yılında ajansın başkanlığına atandı. 2014 yılında ise bu görevden emekli oldu.
Vladisavljević’in kariyerinde askeri ve diplomatik görevler de bulunuyor. Sırp ordusunda pilot olarak görev yapan Vladisavljević, Batajnica’daki savaş uçağı filosunda ve savaş uçağı alayında komutan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Ayrıca Askeri Akademi’de öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Azerbaycan ve Türkiye’de diplomatik görev
Vladisavljević, askeri kariyerinin ardından diplomatik görevlerde de bulundu. 2005-2009 yılları arasında Sırbistan’ın Türkiye’deki diplomatik misyonunda görev yaptı.
Mayıs 2021’de Sırbistan’ın Azerbaycan Büyükelçisi olarak göreve başlayan Vladisavljević, daha sonra bu görevden geri çağrıldı. Moskova’ya atanmasının ardından Sırbistan’ın Rusya’daki diplomatik temsilciliğinin başına geçecek.
Priştine görüşmelerinde de görev aldı
Vladisavljević, 2015-2021 yılları arasında Sırbistan hükümetinin Priştine ile yürüttüğü müzakerelerden sorumlu birimin başkanlığını yaptı.
Yeni büyükelçinin hem askeri istihbarat hem de diplomasi alanındaki geçmişi, Moskova görevindeki kariyerinin dikkat çeken unsurları arasında bulunuyor.
Vladisavljević’in atanması, Sırbistan’ın Rusya ile diplomatik ilişkilerini yürüttüğü dönemde gerçekleşti. Moskova’daki görevinde iki ülke arasındaki ilişkilerde Sırbistan’ı temsil edecek.
Kaynak: BTA

AGİT Parlamenter Asamblesi, Sırbistan’daki Seçimler İçin 80 Gözlemci Görevlendiriyor
Romanya Cumhurbaşkanı Dan: Rusya, Karadeniz’in Doğu Kanadında İstikrarsızlık Yaratmaya Çalışıyor
Mickoski’den Bulgaristan’a Suçlama: “Kuzey Makedonya’da Hüküm Giyen Suçlular İçin Sığınağa Dönüşüyor”
ABD’nin Tiran Büyükelçiliğinden Arnavutluk İçin Güvenlik Uyarısı
Bulgaristan’da 2027 Yılında Kamu Çalışanlarına Yüzde 5, Emeklilere Yüzde 8 Zam Öngörülüyor
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Bulgaristan ve Romanya Liderleriyle Görüştü
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Oy Ticaretiyle Mücadele İçin 140 Operasyon Düzenledi




