Hırvatistan’ın Split-Dalmaçya bölgesindeki büyük bir yangın paniğe neden oldu. Yangın nedeniyle binlerce kişi tahliye edilirken, 36 kişinin yaralandığı bildirildi.
Alevlerin yerleşim bölgelerine yaklaşması üzerine ekipler güvenlik amacıyla bölgedeki vatandaşları tahliye etti. Yangının kontrol altına alınması için itfaiye ekiplerinin yanı sıra diğer acil durum birimleri de çalışma yürüttü.
Yerleşim bölgeleri tehdit altında
Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, özellikle kırsal alanlar ve yerleşim bölgeleri açısından ciddi risk oluşturdu. Bölgedeki bazı yolların ulaşıma kapatılması ve vatandaşların güvenli noktalara taşınması kararlaştırıldı.
Yetkililer, yangının ilerleyişini yakından takip ederken, ekiplerin önceliğinin can güvenliğini sağlamak ve alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek olduğunu belirtti.
36 kişi yaralandı
Yangın sırasında 36 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların büyük bölümünün dumandan etkilenme ve çeşitli hafif yaralanmalar nedeniyle sağlık ekiplerince tedavi altına alındığı aktarıldı.
Hırvatistan’da yaz aylarında yüksek sıcaklık ve kuraklık nedeniyle orman yangınları önemli bir risk oluşturuyor. Son olay, Akdeniz ülkelerinde artan yangın tehlikesinin bölgesel ölçekte yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
Yetkililer, yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından hasar tespit çalışmalarına başlanacağını açıkladı.
Kaynak: BTA

Ziya Gökalp’in hayatını konu alan tiyatro oyunu Üsküp’te sahnelendi
Maarif Okulları, Kosova’da yapay zekâyı müfredata alan ilk okul oldu
Özbekistan’da hızlı tren ağı genişletiliyor
TDT Başsavcılar Konseyi Türkistan’da toplandı
Türkiye ve Azerbaycan’dan Avrupa’ya uzanacak enerji hamlesi
Türkiye, BAE’nin Suriye kararından memnun
İstanbul’da okullarda yeni uygulama pazartesi günü başlıyor