GERB ve GERB-SDS milletvekilleri grubunun lideri Bоyko Borisov, partisinin cumhurbaşkanı tarafından 12 Ocak’ta verilecek hükümet kurma görevini kabul edip derhal iade edeceğini açıkladı. Ancak bu adımın ardından siyasi atmosferin daha da karışacağını, partiler arasındaki düşmanlığın artacağını söyledi çünkü mevcut siyasi sınıfın bir uzlaşı zemini oluşturacak kapasitede olmadığını vurguladı.

Bоrisov, son 11 aylık hükümetin son on yılda görülen en başarılı yönetim olduğunu savunduğunu belirtti. Görevde kaldıkları dönemde, Bulgaristan’ın Schengen bölgesine tam üye olması ve Euro bölgesine katılım yolunda ilerlemesi gibi önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Ayrıca, yasa dışı göçle mücadelede hükümetin rolünü öne çıkardı.

Partisinin önümüzdeki seçimlerde yalnız başına mücadele edeceğini söyleyen Borisov, kaotik siyasi ortamdan çıkış için güçlü bir sonuç almaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)

Fotoğraf: AA

Yazar