Ticari iş birliği fırsatları ele alındı
Bulgaristan’ın Gotse Delçev kentinde, Gotse Delçev Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye’nin Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde ikinci Bulgaristan-Türkiye İş Forumu gerçekleştirildi. Forum, Avrupa ve Türkiye arasındaki ekonomik diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan bir proje kapsamında düzenlendi.
Yatırım ve ortak girişimler gündemde
Toplantıya Gotse Delçev, Satovça, Gırmen ve Hacidimovo belediyelerinin temsilcileri ile iş dünyasından isimler katıldı. Türk heyetinde Boğazkale Belediye Başkanı Adem Özel de yer aldı. Görüşmelerde ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırımlar, üretimde iş birliği ve şirketler arasında ortak girişimler oluşturulması konuları ele alındı.
Sektörel fırsatlar değerlendirildi
Sungurlu’nun sanayi alanındaki güçlü yapısı ile Gotse Delçev’in hafif sanayi, tekstil ve turizm sektörlerindeki potansiyeli karşılaştırıldı. Boğazkale Belediye Başkanı Adem Özel ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Hattuşa Antik Kenti’nin de yer aldığı bölgenin kültürel ve tarihi turizm imkanlarını anlattı.
Türk heyetinin ayrıca Blagoevgrad’daki Güneybatı “Neofit Rilski” Üniversitesi’ni ziyaret ederek eğitim alanındaki iş birliği imkanlarını görüşmesi planlanıyor.
Kaynak: bnrnews.bg

Avrupa’da Türk Sermayesinin Sessiz Dönüşümü
BULTÜRK ve BGSAM Yönetiminden Kocaeli Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Ayhan’a Ziyaret
Kırgızistan Ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Batum’da Bir Araya Geldi
Kazakistan’dan Mısır’a Orta Koridor Üzerinden Doğrudan Tahıl Tedariki Gündemde
Türkistan’da Manevi Buluşma: “Hoca Ahmed Yesevi’nin Mirası” Sergisi Açıldı
Astana’da Türk Dünyasına Anıtsal Eser: “Türkistan” Ansiklopedisi Tanıtıldı
Cumhuriyet’in 103’üncü Yılında Türk Dünyasının Sesleri Ankara’da Buluşacak
Türkiye İle Azerbaycan Arasında Çalışma Hayatı Ve Sosyal Güvenlikte İş Birliği
Kırgızistan’ın Un İthalatında Aslan Payı Kazakistan’ın





